In vertrouwen genomen : voor iedereen die met kinderen omgaat - Adriaenssens, Peter, 1954-; Smeyers, Liesbet, ....-; Ivens, Carla, ....- (Tielt : Lannoo, 1998)
1. Over de invloed van kindermishandeling op de ontwikkeling van het gekwetste kind / P. Adriaenssens 2. Traumamodellen / P. Adriaenssens 3. Een werkbare definitie van kindermishandeling gebruiken / P. Adriaenssens, L. Smeyers 4. Een vermoeden volstaat om aan het werk te kunnen / L. Smeyers 5. Het Leuvense Model Kindermishandeling: signalen ordenenen diagnostiek opbouwen / P. Adriaenssens, L. Smeyers 6. Hulpverlening bij kindermishandeling: de krachtlijnen / L. Smeyers 7. Hulpverlening bij kindermishandeling: de toepassing / C. Ivens 8. Traumatherapie / P. Adriaenssens 9. Emotioneel-affectieve verwaarlozing en mishandeling van kinderen / P. ADriaenssens 10. Fysieke kindermishandeling / P. ADriaenssens 11. Seksueel misbruik van kinderen / L. Smeyers, C. Ivens 12. Over andere vormen van geweld tegen kinderen / P. Adriaenssens 14. Preventie van kindermishandeling / B. Vanbeckevoort 15. Kindermishandeling in cijfers / B. Vanbeckevoort 16. Populaire maar onjuiste stellingen over kindermishandeling / P. Adriaenssens 17. Werkschema's / P. Adriaenssens, L. Smeyers, C. Ivens, Vanbeckevoort
Keywords: Kindermishandeling -- Hulpverlening; Kindermishandeling -- Preventie