Het I2C-boek : achtergronden en praktische projecten - Dam, G. H. K., ....- (Beek : Segment, 2001)
Samenvatting:De I2C - of Inter-IC-bus vormt al jaren een sterke verbindingsschakeltussen ICs. De praktijk gaat echter verder dan alleen de communicatietussen ICs binnen een apparaat. De eenvoud van de I2C-bus nodigt uit omook de communicatie tussen complete apparaten via I2C te laten verlopen.Met de juiste software voor de besturing, de CD-ROM bij dit boek staat ervol mee, en vaak een heel klein beetje hardware zijn dan leuke dingen tedoen. Het grote aantal kant-en-klare I2C-projecten in dit boek met, invrijwel alle gevallen, de bijbehorende software en printontwerpen op deCD-ROM, leveren voldoende mogelijkheden alle finesses van de I2C-bus teexploreren. De resterende gegevens op de CD-ROM, specificaties endatasheets, vormen daarnaast een solide basis om ook eigen ontwerpen tekunnen realiseren.In dit boek vindt u o.a.: diverse I2C-interfaces voor de PC, eensingle-board -computer met I2C-interface, diverseI2C-I/O-schakelingen,een A/D- en A/D-D/A-omzetter met I2C-interface, diverse I2C-bushulpschakelingen, displaybesturingen, I2C-stappenmotorbesturing, ...
Keywords: Logische schakelingen; Microcomputerbus