Razend - Slee, Carry, ....- (Den Bosch : Malmberg, 2003)
Recensie: Sven, een middelbare scholier, is niet gelukkig thuis. Hij wordt door zijn vader geestelijk en lichamelijk mishandeld en zijn broer Lennart haalt gemene streken met hem uit. Als ook zijn vrienden en zijn vriendin (die problemen heeft met een handtastelijke leraar) hem in de steek laten, bedenkt hij een schrikbarende oplossing: hij zet letterlijk en figuurlijk een mes op zijn vaders keel. Gelukkig krijgt hij professionele hulp en komt alles goed. De onmacht van de moeder, de jaloezie van de broer, de problemen van de vader en van de vriendin worden goed uitgewerkt en maken dit spannend boek tot een aanrader voor kinderen vanaf 12 jaar. Het taalgebruik is niet moeilijk. Een prettig in de hand liggend, stevig gebonden boek van deze veel gelauwerde auteur. Op de kaft een tekening van Sven met een mes in de hand tegen een geel/bruine achtergrond. - M.E. Grol-Kroes
Leeftijd: 12+
Keywords: Kindermishandeling; Ongewenste intimiteiten; Verliefd zijn