Practische handleiding PubMed : hét boek om snel en doeltreffend te zoeken in PubMed - Loep, Marjan, ....-; van Etten-Jamaludin, Faridi, ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2004)
Inhoudsopgave. 1. Inleiding. 2. Openingspagina van PubMed en uitleg over de knoppen en opties. 3.Hoe formuleer ik een goede zoekvraag?. 4. Het trefwoordensysteem van MEDLINE: de Medical Subject Headings (MeSH). 5. Hoe zoekt PubMed?. 6. Op welke manieren kan ik zoeken in PubMed?. 7. Tips bij te veel of te weinig gevonden resultaten. 8. Hoe worden de resultaten weergegeven?. 9. Hoe kan ik zoekresultaten of zoekacties bewaren?. 10. Hoe kunnen zoekresultaten worden verkleind? Het gebruik van Limits. 11. Hoe kunnen verschillende zoekresultaten worden gecombineerd? Het gebruik van History. 12. Hoe werkt de optie Preview/Index?. 13. Hoe zoek ik naar auteurs?. 14. Hoe zoek ik naar tijdschriften?. 15. Hoe kan er met weinig gegevens een bepaalde referentie gevonden worden? Het gebruik van de Single Citation Matcher. 16. Boeken, LinkOut, links naar uitgeverijen, tijdschriften en bibliotheken
Keywords: Internet -- Zoekmachines; Medische databanken -- WWW; Medline