Wervelwindkinderen : niet ADHD, wel bipolair - De Fever, Frank, 1944- (Leuven : Acco, 2005)
Iedereen begint stilaan ADHD (Attention Deficit and Hyperactivity Disorder) te kennen en te (h)erkennen. Heel wat kinderen die druk, onrustig, hyperactief, impulsief zijn en ook aandachts- en concentratieproblemen hebben, krijgen nu wel eens verkeerdelijk het etiket ADHD. De auteur van dit boek brengt klaarheid in de zaak en plaatst ADHD tegenover een bipolaire stoornis, een stoornis waarbij de stemming schommelt tussen twee polen: enerzijds hopeloos verdriet (depressieve episode) en anderzijds tomeloze opgewektheid (manische episode) of prikkelbaarheid. Bij veel kinderen met een bipolaire stoornis wordt vaak onterecht ADHD gediagnosticeerd. Dit kan verreikende gevolgen hebben, zeker als deze kinderen Rilatine toegediend krijgen, een geneesmiddel dat helpt bij ADHD maar de bipolaire stoornis verergert.