Het selectie-interview : gedrachtsgericht interviewen bij het aanwerven van personeel - Derycke, Hendrik, ....- (Leuven : Acco, 2006)
Het selectie-interview is meestal de eerste fase van een sollicitatieprocedure die een sollicitant moet doorlopen. Helaas heeft het selectie-interview bij vele sollicitanten, maar ook bij heel wat werkgevers, geen goede reputatie. Het zou niet steeds relevante gegevens opleveren en zou ook te weinig resultaatgericht zijn.De handleidingen bij het selectie-interview die in Vlaanderen en Nederland beschikbaar zijn, zijn ofwel te wetenschappelijk en dus niet meteen bruikbaar in de praktijk, ofwel te vulgariserend en dus vaak te vrijblijvend.Deze vierde, geheel herziene editie van dit boek wil hieraan nogmaals tegemoetkomen. De auteur vertrekt vanuit een wetenschappelijke visie op de selectie van human resources en bouwt bovendien een methodiek uit die vorm geeft aan praktische en meteen bruikbare tools. De gedragsgerichte interviewtechniek speelt in de gehele methodiek een centrale rol. Het wordt in dit boek uitvoerig uiteengezet en vanuit de praktijk toegelicht. Het gedragsgerichte selectie-interview wordt bovendien voorgesteld als een instrument om op een gestructureerde wijze competenties te meten. Hierdoor is dit boek bij uitstek een wetenschappelijk onderbouwde en meteen bruikbare handleiding voor de HR-manager van de toekomst.
Keywords: Aanwerving; Personeelsselectie; Selection and introduction; Selection interview