Hoe krijg je ze mee? Vijf krachten om een verandering te laten slagen - Mars, Annemarie, ....- (Assen : Van Gorcum, 2006)
Wie binnen een organisatie een verandering wil realiseren heeft daarbij altijd anderen nodig. In dit boek worden vijf krachten beschreven om een verandering te laten slagen: urgentie, ambitie, planning, interactie en leiderschap. Vanuit de visie dat weerstand erbij hoort, maar dat veel onnodige weerstand kan worden voorkomen. Uiteindelijk gaat het erom dat mensen zich aan de verandering verbinden. 'Hoe krijg je ze mee?' is gebaseerd op jarenlange praktijkervaring. Er staan talloze herkenbare praktijk voorbeelden, valkuilen en mogelijkheden in, die de lezer tot nadenken stemmen over zijn eigen rol als veranderaar.
Inhoudsopgave : 1 Vijf krachten om te werken aan verbinding 2 Urgentie 3 Ambitie 4 Planning 5 Interactie 6 Leiderschap Toegift 1: Mythe en waarde van continu veranderen Toegift 2: 'The making of...'
Keywords: Innovation; Organisatieleer; Organizational change; Veranderingsmanagement