Stapsgewijs naar een bewegingsbeleid op het werk - Vlaams instituut voor gezondheidspromotie; Vandelanotte, Corneel, ....-; Wouters, Els, ....- (Leuven : LannooCampus, 2006)
Als werknemers voldoende bewegen tijdens en buiten de werkuren levert dat voordelen op, zowel voor henzelf als voor het bedrijf. Bewegingsprogramma's die onderdeel zijn van het bedrijfsbeleid kunnen zowel de productiviteit als de arbeidstevredenheid mee verbeteren en dragen bij tot een positief bedrijfsimago. Een bewegingsbeleid omvat drie componenten: acties om te informeren en te sensibiliseren, beleidsrichtlijnen die voldoende beweging ondersteunen en activiteiten die het bewegingsaanbod verhogen. In deze publicatie vinden alle bedrijven en organisaties, ongeacht hun grootte, sector, cultuur of arbeidssysteem, handvatten om in zeven stappen een bewegingsbeleid te ontwikkelen, in te voeren, te evalueren en op te volgen. Bij elke stap horen bijlagen: kant-en-klare instrumenten zoals vragenlijsten, vergaderagenda's, checklisten, ... Dit boek verschijnt in de reeks Gezondheidsbevordering op het werk. Meer en meer bedrijven en organisaties zijn er zich van bewust dat de gezondheid en het welzijn van hun personeel een grote weerslag heeft op de werking van hun bedrijf of organisatie. Met deze reeks publicaties willen de initiatiefnemers, het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie, de Stichting tegen Kanker en Prevent, geschikt materiaal aanbieden om de gezondheid van de werknemers te ondersteunen en bevorderen. Daarbij wordt naast het fysische aspect ook ruimschoots aandacht geschonken aan het mentaal en sociaal welbevinden. (Bron: covertekst)
Keywords: Arbeid en gezondheid