We can work it out : inspireer uw team met the Beatles - Van Vooren, Erik, ....- (Leuven : LannooCampus, 2007)
In deze ene kreet zit de essentie van goed teamwerk vervat. Het gaat om vertrouwen, engagement en gedrevenheid. Dit is geen boek over The Beatles, wel over teamwerk. Aan de hand van het acroniem 'The Beatles' geeft Erik Van Vooren u tien concrete adviezen om de effectiviteit en de spirit van uw team aan te sturen. Deze adviezen worden geïllustreerd aan de hand van plezierige anekdotes uit de succesvolle carrière van The Beatles. Erik Van Vooren ondersteunt de diverse principes van teambuilding bovendien met de ervaring en visie van een aantal Vlaamse en Nederlandse managers. Deze concrete bevindingen uit de praktijk, gecombineerd met overzichtelijke checklists maken dit tot een bruikbaar boek, zowel voor teamleiders als teammedewerkers. Het verhaal van The Beatles bewijst ook dat mensen kunnen groeien dankzij hun team. Zij vormden een team met sterk uiteenlopende persoonlijkheden en stijlen maar ze deelden een gemeenschappelijke, ambitieuze droom. Laat u leiden door de universele taal van de muziek en inspireer uzelf en uw team op enthousiaste wijze. In teamwerk gaat het om geven en nemen.
Keywords: Teamwerk