Dyslexie en dyscalculie : ernstige problemen in het leren lezen en rekenen : recente ontwikkelingen in onderkenning en aanpak - Ruijssenaars, Wied (Aloysius Johannes Joseph Maria), 1951-; Ghesquiere, Pol, ....- (Leuven : Acco, 2002)
Dyslexie: naar een wetenschappelijk verantwoorde definitie- Vroege onderkenning en aanpak van leesproblemen- Behandeling van dyslexie binnen de muren van de school- Onderzoek naar dyslexie bij leerlingen in het voortgezet onderwijs- De impact van leerstoornissen op het leven van volwassenen Verschillen tussen Nederland en Vlaanderen- Metacognitie en leerproblemen- Jonge kinderen met rekenproblemen- Strategiegebruik en rekenvaardigheid bij het aanvankelijk rekenen Een vergelijking van de strategieën van sterke en zwakke rekenaars- Behandeling van rekenproblemen Enkele voorbeelden van strategietraining- Het leren van rekenfeiten: baart efening kunst? Een verkennend onderzoek naar het automatiseren van de tafels van vermenigvuldiging
Vroege onderkenning en aanpak van leesproblemen. - p. 23-p. 42
Keywords: Dyslexie