Stotteren : van theorie naar therapie. - Bezemer, Mies, ....-; Bouwen, Jan, ....-; Winkelman, Coen, ....-; Embrechts, Mariëtte, ....- (Bussum : Coutinho, 2006)
Stotteren neemt een belangrijke plaats in in het ruime en gevarieerde assortiment aan veel voorkomende neurofysiologische-neuropsychologische aandoeningen die enerzijds de lichamelijke gezondheid niet direct ondermijnen, maar wel de kwaliteit van leven ernstig kunnen aantasten, en die dank zij de spectaculaire vooruitgang in de neurowetenschappen en in de cognitieve en toegepaste psychologie met aanzienlijk meer succes behandeld kunnen worden dan voorheen. In dit perspectief geven de vier auteurs, alle vier terdege opgeleide en ervaren deskundigen en in dit boek voorbeeldig samenwerkend, een voortreffelijk overzicht van dit thema. In het voorwoord noemen ze enkele bijzonderheden. Ze presenteren hun boek uitdrukkelijk als anders, meer verantwoord geselecteerd en directer voor de praktijk bruikbaar, dan wat men op internet bijeen kan sprokkelen. Ze verwijzen naar tientallen collega's die de tekst vooraf gelezen en van commentaar voorzien hebben, en ze noemen de stotteraar zelf niet in de doelgroep: dit is een tekst voor professionals - en voor hen is het een 'must'. Wetenschap, theorie en praktijk worden evenwichtig samengevat; stijl, lay-out en andere kenmerken zijn prima verzorgd; er zijn twintig bladzijden literatuur en register. © NBD Biblion