Principes van bedrijfseconomie - Van der Putte, Clarence, ....-; Rienstra, Fred, ....- (Amsterdam : Pearson education Benelux, 2008)
Bedrijfseconomisch basisboek dat gebruikt kan worden bij zowel economische als niet-economische hogere beroepsopleidingen. Het boek is verdeeld in negen hoofdstukken. De hoofdstukken beginnen met een inleiding en leerdoelen en eindigen met een samenvattende begrippenlijst. Aan de orde komen achtereenvolgens: Algemene inleiding (hoofdstuk een en twee); De onderneming; Financiële weergave (balans); Management accounting; Cost accounting; Investeringsselecties; Externe verslaggeving; Ondernemingsplan. Aangezien bedrijfseconomie door studenten vaak als moeilijk wordt ervaren, is geprobeerd een gemakkelijk en overzichtelijk boek te maken. De begrippen worden inderdaad goed en duidelijk uitgelegd, waarna voorbeeldopgaven volgen. Ook wordt geen voorkennis over economie verondersteld. De grafieken en schema's verduidelijken de tekst. Het boek bevat vijf cases. Op een begeleidende website staan opgaven en samenvattingen. Docenten kunnen de uitwerkingen van deze opgaven opvragen. Het boek wordt afgesloten met een bronnenoverzicht (literatuur en websites) en een index. De auteurs zijn docent bij de Hogeschool van Amsterdam. Verkorte
Inhoudsopgave : 1. Algemene inleiding in economie en bedrijfseconomie 2. Bedrijfseconomie als vakgebied 3. De onderneming nader bekeken 4. Een financiële weergave van de onderneming 5. De organisatie besturen: management accounting 6. Cost accounting 7. Investeringsselecties 8. Externe verslaggeving 9. Het ondernemingsplan
Keywords: Bedrijfseconomie