Werken aan de digitale kloof : Oostende@internet. Onderzoek naar de effecten en mogelijke toekomstperspectieven - Van Renterghem, Bram, ....-; Desnerck, Greetje, 1969-; HOWEST (Gent : Academia press, 2008)
Inhoudsopgave : DEEL I: PROBLEEMSTELLING, ONDERZOEKSOPZET EN -VERLOOP 1. Probleemformulering en doelstelling 2. Onderzoeksopzet en -verloop II. DE ONDERZOEKSRESULTATEN 1. Profiel van de respondenten 2. Computerbezit 3. Computergebruik 4. Internetgebruik 5. Psychosociale effecten 6. Nieuwe behoeftes en suggesties III. BESLUITEN EN AANBEVELINGEN 1. Algemeen besluit 2. Aanbevelingen Samenvatting: Wie kan vandaag de dag de computer nog wegdenken uit onze informatietechnologische samenleving? Zowel voor beroepsdoeleinden als in de vrijetijdssfeer zijn de computer en andere informatie- en communicatietechnologie (ICT) haast onmisbaar. Of zo lijkt het toch. Heel wat mensen komen (quasi) nooit in aanraking met een computer. Er gaapt ook vandaag nog een digitale kloof tussen de haves en de have-nots, zij die de computer kennen en kunnen gebruiken, en zij die achterblijven. Dit boek is het resultaat van een onderzoek dat de (lokale) overheid moet in staat stellen aan de hand van accurate informatie het ICT-beleid verder te concipiëren. Naast methodologie en onderzoeksresultaten geven de auteurs ook een aantal concrete aanbevelingen voor het beleid.
Keywords: ICT en maatschappij; Sociale ongelijkheid