Live or let die : Is er nog een toekomst voor de VRT? - Decaluwé, Carl, ....- (Roeselare : Roularta books, 2010)
Als lid van de mediacommissie brengt Carl Decaluwé een boeiend relaas over vijftien jaar debatten en vragen over de VRT in het Vlaams parlement. De rode draad doorheen dit verhaal is het gebrek aan kostenefficiëntie en transparantie bij dit overheidsbedrijf. Reeds 15 jaar volgt Carl Decaluwé de Vlaams openbare omroep op. Zijn unieke positie rechtvaardigt zijn vaststellingen en ergernissen die hij graag weggewerkt zou zien in de nieuwe beheersovereenkomst tussen de Vlaamse overheid en de VRT. De onderhandelingen hiervoor starten binnenkort. De nieuwe beheersovereenkomst laat de Vlaamse media niet onberoerd en gaat in op 1 januari 2012. In het finale hoofdstuk 'Van local broadcast naar local content' schetst Decaluwé zijn visie over de toekomst van de Vlaamse publieke omroep.
Keywords: Televisie -- Vlaanderen; VRT