Praten met reuzen : hoe je met leiders werkt en communiceert. - Slangen, Noël, ....- (Leuven : LannooCampus, 2009)
De Vlaamse communicatieadviseur geeft adviezen voor een vlotte communicatie met 'reuzen' (CEO's van grote bedrijven, ondernemers, politici, enz...) in hun taal, met hun accenten en met de juiste focus. Hij baseert zich daarbij op zijn ervaring als medewerker van een aantal leidersfiguren, waaronder topmanagers en verschillende eerste ministers.
Reuzen zijn meedogenloos, opportunistisch en egocentrisch. Maar die kwaliteiten volstaan niet. Net zoals Peter Pan kunnen reuzen immers ook vliegen, gaat alles schijnbaar moeiteloos en hebben ze zowat dagelijks een nieuw idee. Een ding hebben deze reuzen gemeen, of ze nu CEO of minister, oud, jong, man of vrouw zijn. Namelijk dat je alleen met hen kan communiceren op hun voorwaarden. En die voorwaarden lijken vaak ongerijmd en zijn moeilijk te doorgronden. Hoe praat je met CEO's, beleidsmakers en andere reuzen? Een steeds belangrijkere vraag voor wie zijn doelstellingen wil realiseren, steun voor een project wil krijgen of aast op een nieuwe opdracht of functie. Noël Slangen werkt al jaren met reuzen uit de bedrijfswereld en de politieke. Hij werkte met de bekendste ondernemers en met talloze Belgische toppolitici, waaronder maar liefst vier Eerste ministers. Praten met reuzen leert je hoe je plannen, boodschap of project kan doordringen tot reuzen. Met talloze voorbeelden van echte reuzen, hoe je 'dwergen op stelten' kan herkennen en hoe je torens kan bouwen om met reuzen op hun niveau te praten.
Op de schouders van reuzen 1. Reuzen zijn 'bigger than life' 2. Werken voor reuzen is verslavend 3. Reuzen en het spel van macht 4. De ideeënmachine in reuzen 5. De zevenmijlslaarzen van reuzen 6. Met de bril van een reus 7. Een goed reuzengesprek 8. Vrij podium bij reuzen 9. De hofhouding van reuzen 10. Hoe overleef je een reus? Epiloog Bibliografie
Keywords: Gesprekstechnieken; Leidinggeven