Het Groot Coachboek : inspiratieboek voor iedereen die coacht, 60 werkvormen en 60 opdrachten. - Dirkse, Sasja, ....-; Talen, Angela, ....- (Den Haag : Academic service, 2021)
Over coaching zijn inmiddels talloze boeken verschenen. Dit boek steekt er echer met kop en schouders bovenuit. In het mooi vorm gegeven boek worden zestig werkvormen en zestig opdrachten voor de coach beschreven. De beide auteurs die al meer publicaties op hun naam hebben staan, behandelen talloze onderwerpen op heel praktische wijze. De onderwerpen gaan bijvoorbeeld over het organiseren van het werk, nee zeggen, video-analyse, het omgaan met ervaringen uit het verleden, behoefteanalyse, communicatie, samenwerking en het profileren van jezelf. Het geheel is rijk van inhoud. Het boek bevat bij veel onderwerpen nuttige stappenplannen en handige overzichtjes en lijstjes. Iedere coach kan met deze uitgave zijn of haar voordeel doen. Er zijn talloze handreikingen voor de praktijk. Het gebruik van talloze gekleurde kaders en een zorgvuldig opgemaakte bladspiegel maken dit boek mede tot een gemakkelijk toegankelijk werk. Met literatuurlijst en register. Voor alle coaches, managers en docenten.
Het Groot Coachboek is het basisboek voor iedereen die coacht of een coachende rol wil spelen. Het geeft maar liefst 120 suggesties waarmee je je coaching naar een hoger niveau kunt tillen: 60 werkvormen die je in je coachsessies kunt gebruiken en 60 opdrachten die je mee naar huis kunt geven. De werkvormen en opdrachten zijn geordend naar de doelstellingen die je met de coaching kunt nastreven, zoals: - de regie nemen over toekomst en loopbaan; - werken aan zelfvertrouwen en stevigheid; - communicatieve vaardigheden verbeteren; - vakkundigheid vergroten; - energie en werkplezier terugkrijgen. Naast deze werkvormen vind je in dit boek veel tips, bijvoorbeeld voor het voeren van een intakegesprek en het ontwerpen van een coachtraject. Het Groot Coachboek is een praktisch boek om direct mee aan de slag te gaan. Over Sasja Dirkse en Angela Talen Sasja Dirkse en Angela Talen zijn partners van 2KNOWHOW art of learning, een bureau dat organisaties ondersteunt bij het vormgeven van leren en het verbeteren van functioneren in organisaties. Iedereen die coacht: professionele coaches, maar bijvoorbeeld ook leidinggevenden en docenten.