IT-servicemanagement volgens ITIL. - Janssen, Peter, ....- (Amsterdam : Pearson Education Benelux, 2008)
Dit boek geeft een brede inleiding in het vakgebied van het ICT-beheer en een gedetailleerd overzicht van de procesgerichte aanpak van ITIL®. De vele praktijkvoorbeelden, cases en opdrachten maken het boek zeer geschikt voor gebruik binnen het hoger onderwijs. In deze derde editie zijn enkele hoofdstukken weggelaten en andere herzien zodat het boek geheel aansluit op het ITIL® Foundation-examen. Doelgroep Dit boek is bedoeld voor studenten Informatica, Bedrijfskundige Informatica en Toegepaste Informatica vanaf het eerste jaar.
Inhoudsopgave : 1 Beheer van informatiesystemen 2 IT-servicemanagement volgens ITIL® 3 Servicedesk 4 Configuration management 5 Incident management 6 Problem management 7 Change management 8 Release management 9 Service level management 10 Financial management for it services 11 Availability management 12 Capacity management 13 IT service continuity management 14 Security management 15 Application management 16 ICT infrastructure management 17 Applicatiebeheer volgens ASL 18 Functioneel beheer volgens BISL 19 Het Microsoft Office Framework Bijlage 1 Begrippenlijst Bijlage 2 Vertaallijst Engels-Nederlands Bijlage 3 Vertaallijst Nederlands-Engels Bijlage 4 Voorbeeldexamens Supplementen Op www.pearsoneducation.nl/janssen <http://www.pearsoneduation.nl/janssen > vindt u powerpoints, uitwerkingen van de opgaven uit elk hoofdstuk en uitwerkingen van voorbeeldexamens.
Keywords: ITIL