Vergroot de veerkracht in jezelf en je team : oplossingsgerichte wegwijzer in een tijd van snelle veranderingen - Baeijaert, Liselotte, ....-; Stellamans, Anton, ....- (Leuven : Lannoo, 2009)
Vergroot de veerkracht nodigt de lezer uit om zelf verantwoordelijkheid te nemen en uit de slachtofferrol te treden. Een uitermate actueel en praktisch boek voor managers en medewerkers en een wegwijzer om ook in chaotische tijden constructief te blijven samenwerken. Met verrassend toegankelijke en veerkrachtverhogende adviezen, cases en inspiratie voor elke dag. Dit boek lezen verhoogt op zich al de moed en daadkracht om moeilijkheden niet te omzeilen, maar net te zien als uitstekende groeikansen. Wie meer achtergrond wil, maakt op een zeer leesbare manier kennis met de krachtige principes van oplossingsgericht werken in organisaties. Veerkracht is de kunst om mee te deinen op de golven van de verandering, om tegenslagen te boven te komen en zelfs te zien als groeimogelijkheden. Veerkrachtige mensen en teams werken samen met alles wat zich aandient om hun doel te bereiken: zowel successen, kansen en mogelijkheden als tegenslagen, mislukkingen en problemen.
Keywords: Arbeids- en organisatiepsychologie; Teamwerk; Veranderingsmanagement