Eye-catching : welke factoren van een tijdschriftadvertentie en zijn directe context springen in het oog? - Boerman, Sophie, ....- (Amsterdam : SWOCC, 2011)
Hoe komt het dat je sommige advertenties niet eens opmerkt, terwijl andere wel in het oog springen? Anders gezegd: wat maakt dat een tijdschriftlezer wel of juist niet naar een advertentie kijkt? In deze publicatie behandelt scriptieprijswinnares Sophie Boerman de advertentie- en contextkenmerken die de aandacht trekken of afleiden. Voor dit onderzoek analyseerde zij de oogbewegingen van lezers, met behulp van eye-tracking data verzameld door Intomarkt GfK. Het resultaat: een lijst van concrete en wetenschappelijk onderbouwde aanbevelingen voor een succesvolle magazineadvertentie.
Keywords: Eye-tracking.