Het geheim van de trainer : de hoofdingrediënten van succesvolle (in-company) trainingen - Kaufman, Lianne, ....-; Ploegmakers, Janneke, ....- (Amsterdam : Pearson Benelux, 2012)
Deze herziene editie beschrijft de ingrediënten voor succesvolle trainingen, waarbij de focus ligt op in-company trainingen. Aan de orde komen achtereenvolgens organisatiecontext, leerdoelen, deelnemers, didactische werkvormen, hulpmiddelen en randvoorwaarden en tot slot de trainer zelf. Bevat een handig 'dashboard', een overzicht in de vorm van een schema van alle acties voor het ontwikkelen, uitvoeren en evalueren van een leertraject. De auteurs zijn beiden trainer en verbonden (geweest) aan KSG Berenschot, een in-companybureau voor training en implementatie. De tweede auteur is inmiddels hoofd learning and development en daardoor naast trainer ook opdrachtgever. Het boek is zeer leesbaar geschreven en heeft een prettige lay-out. Het is een praktisch handboek zowel voor de beginnende als ervaren trainer waarbij alle relevante onderwerpen aan de orde komen. Het geeft duidelijke handreikingen en is met name bedoeld voor diegenen die als trainer werkzaam zijn en wordt ook gebruikt op het hbo en universitaire opleidingen. Een goed basishandboek voor elke trainer. Met literatuuroverzicht en register. © NBD Biblion