Crisiscommunicatie: van ramp tot dialoog - Epping, Lynn, ....- (Amsterdam : Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Commerciële Communicatie, SWOCC, 2012)
Een crisis zoals de BP olieramp kan grote gevolgen hebben voor een organisatie: behalve een beschadiging van de reputatie kan ook het vertrouwen van aandeelhouders een flinke deup oplopen. Om dit te voorkomen wordt het belang van goede crisiscommunicatie vaak benadrukt. Maar wat leveren deze pr-inspanningen op? Scriptieprijswinnares Lynn Epping maakte een gedetailleerde case study van de BP oliecrisis, waarbij zij de effecten van verschillende soorten crisiscommunicatie (pr, nieuwsmedia, sociale media) op de reputatie en beurskoers van BP onderzocht. hieruit volgen leerzame aanbevelingen voor succesvolle communicatie in crisissituaties.
Lit. opg.: p. 61-65. - Met voorwoord en samenvatting in het Engels.
Keywords: Crisiscommunicatie