Bommes en het beest - Simmons, Jane, ....-; Simmons, Jane, ....- (Mechelen : Bakermat, 2000)
Opa vertelt Bommes en zijn kleine broertje Joepie een spannend verhaal over een Beest. Wanneer het is afgelopen gaan de twee eenden op zoek naar dat Beest. Het Beest is niet bij de kippen en de ganzen, niet bij de kalfjes, niet in de varkensstal en ook niet in de wei. Dan horen ze in de donkere schuur een vreemd geluid en zien ze iets bewegen. Het Beest! De twee helden slaan op de vlucht. En uit de schuur komt moederpoes met haar drie kinderen gelopen. De soepel lopende, korte tekst laat zich prima voorlezen. De kleurrijke aquarellen beslaan telkens een dubbele pagina. Leuk, aandoenlijk verhaal dat zich goed laat voorlezen aan kinderen vanaf ca. 2,5 jaar. Op de stevige, uitnodigende omslag zijn de twee hoofdpersonen te zien tijdens hun rondgang over de boerderij. Eerder verschenen 'Het ei van Bommes' en 'Kom nou, Bommes!' (*). Bommes is inmiddels ook gematerialiseerd en te koop als pop.
Leeftijd: 5+
Keywords: Boerderijen; Eenden