Boefje. - Stanley, Mandy, ....-; Dolinda, Anna, ....- (Amsterdam : Zirkoon, 2000)
Prentenboek over het hondje Boefje dat 's morgens vroeg wakker wordt, ontbijt en daarna de hele dag speelt, ook in de modder en daarom dus in bad moet voordat hij 's avonds in zijn mand gaat slapen. Doordat het hondje en andere voorwerpen uit de tekst met lintjes aan de band of de pagina's zijn vastgemaakt, kan de lezer ze met behulp van klittenband op de tekeningen bevestigen. Het ongecompliceerde verhaaltje wordt verteld in een eenvoudige en beknopte tekst. Er is een ik-figuur die niet op de platen te zien is, dus de lezer kan zichzelf optimaal identificeren. De illustraties in felle kleuren met zwarte contourlijnen zijn weinig gedetailleerd. Op de linkerpagina staat een wisselend aantal tekeningen; op de rechterpagina is de illustratie bladvullend en deze bevat de speelelementen. Uitgave met dikke kartonnen bladzijden en twee afgeronde hoeken. Feitelijk is het een mengvorm van speelgoed en prentenboek voor peuters vanaf ca. twee jaar.
Leeftijd: 3+
Keywords: Honden; Vriendschap met dieren; Dieren