De krokoedil. - Leslie, Amanda, ....- (Amsterdam : Zirkoon, 2000)
Eenvoudig prentenboekje aan de hand waarvan heel jonge kinderen met hun leraar/opvoeder kunnen praten over benamingen van kleuren, dieren en dierengeluiden. Op elke linkerpagina staan twee vragen. Rechts is de pagina verlengd en ingesneden waardoor twee flappen ontstaan. Als je die opent vind je op het bovenste deel een kleurvraag en op de benedenhelft op identieke wijze een dierengeluidvraag beantwoord: "is een olifant oranje?" "néé, een goudvis is oranje! ik ben grijs!" In totaal komen kinderen zo in aanraking met 23 eenvoudig geïllustreerde dieren, tien kleuren, tien geluiden en ten slotte met enkele geluiden die mensen maken. Dit vormt tevens de apotheose van het boekje. Het is een verrassend praat- en kijkboekje voor peuterspeelzalen, kindercentra en de aanvangsgroepen van de basisschool geworden. In deze serie verscheen ook "De streepkip"
Zijn olifanten oranje en kunnen tijgers fluiten? Til de flappen op en kijk of jij de goede antwoorden weet!
Leeftijd: 3+
Keywords: Dieren; Dierengeluiden; Kleuren; Raadsels