Mondje open, mondje dicht. - Uleners, Gode-Liva, 1933-2002; Dendooven, Gerda, 1962- (Mechelen : Bakermat, 1994)
Prentenboekje over dingen die je met je mond kunt doen: praten, proeven, blazen, zoenen. Fel- en vet-gekleurde, komische, paginagrote illustraties. De typografie verwijst naar een ouderwetse typemachine door de onregelmatig gedrukte grote letters; de woorden staan willekeurig verspreid over de tekstpagina. Stukjes 'uitgeknipte' tekst in de illustraties versterken het collage-achtige karakter. Schutbladen ontbreken. Een vooral grappig prentenboekje in originele lay-out (o.a. een gat in de kaft om de mond te suggereren). Het zakje suiker dat is ingeplakt om te proeven, is voor bibliotheekgebruik niet geschikt.
De reeks 'Vijf op een rij' vertelt wat je zoal kunt doen met je zintuigen. 'Mondje open, mondje dicht' gaat over de mond. Met je mond kun je proeven, roepen en zingen. Je kunt ook gapen, zoenen en nog veel meer... Proef maar eens van dit boekje.
Keywords: Proeven