Turelure gluren. - Uleners, Gode-Liva, 1933-2002; Dendooven, Gerda, 1962- (Mechelen : Bakermat, 1994)
Onderwerp van dit boekje, dat deel uitmaakt van een serie van vijf over zintuigen, is: Wat kun je doen met je ogen? Na verschillende mogelijkheden zoals turen, dichtbij kijken en verschillen opzoeken, volgen een doe-opdracht en een spiegeltje. Op de linkerbladzijde staat in een grote, rommelige letter de tekst. Rechts een vrolijk gekleurde, karikaturale tekening in krijttechniek met dikke zwarte randen. De opzet is speels, maar voor peuters te moeilijk. Kleuters kunnen het samen met een volwassene bekijken. Het formaat geeft de indruk van een peuterboekje. De omslag is wat saai van kleur. Door een rond gat in het midden is een oog te zien. Stevig, wit papier. Schutbladen ontbreken.
De reeks ´Vijf op een rij´ vertelt wat je zoal kunt doen met je zintuigen. TURELUREGLUREN gaat over de ogen: met je ogen kun je kijken, links en rechts, ver of dichtbij en nog veel meer... Kijk maar in dit boekje.
Leeftijd: vanaf 3 jaar
Keywords: Kijken