Oren om te horen. - Uleners, Gode-Liva, 1933-2002; Dendooven, Gerda, 1962- (Mechelen : Bakermat, 1994)
Klein prentenboekje waarin de samenstellers laten zien en horen dat er niet alleen verschillende soorten oren zijn, maar dat je oren zeer verschillende geluiden kunnen horen: een mug, een bij, een helikopter, maar ook vader die de trap oploopt en die struikelt over een autootje. En het geluid van klitteband op schoenen, waarbij een echt stukje klitteband is geplakt. Tot slot is er een instructie hoe je met wat elastiekjes en een doos een gitaar kunt maken. Op de ene pagina staat een kleurige acryltekening, op de andere een kort regeltje tekst, waarbij gebruik lijkt te zijn gemaakt van drukletters uit een letterdoos. Onregelmatig van dikte en grootte onderstrepen ze de wat primitieve uitstraling van de prenten met enigszins gedeformeerde figuurtjes met grote oren en mond, waarbij het accent uiteraard op het horen valt. In de omslag van het boek zit een rond gat waardoor een groot oor te zien is. Het boekje is een van de deeltjes uit de serie 'Vijf op een rij' waarin de vijf zintuigen bewust worden gemaakt.
De reeks 'Vijf op een rij' vertelt wat je zoal kunt doen met je zintuigen. 'Oren om te horen' gaat over oren. Met je oren kun je horen. Je hoort de helikopter in de lucht en de mug in je oor, je hoort de zee in de schelp en nog veel meer. Leg je oor maar te luisteren in dit boekje.
Leeftijd: vanaf 3 jaar
Keywords: Horen