Alles voor een feest ? - Depondt, Luk, 1952-; Lemmens, Riske, 1974- (Mechelen : Bakermat, 2000)
Recensie: Varkentje wil een feest! Een groot feest! Daartoe gaat hij langs Hond, Poes, Koe en Paard. Elk dier draagt zijn steentje bij, zodat het feest voor Varkentje kan beginnen. Eén ding is hij echter vergeten, bedenkt hij plotsklaps tot zijn schrik. Dus gaat hij dezelfde dieren weer langs, maar nu om hen uit te nodigen voor zijn feest. In een 'doekatern' achterin vind je aanwijzingen om slingers, feestmuts en kroon, muziekinstrumenten, taart, priklimonade en uitnodigingen te maken. Het papierwerk kan misschien nog wel aan kinderen zelf worden overgelaten, maar het maken van een chocoladetaart (waartoe o.a. eiwit geklopt moet worden) vereist enige bakervaring en dus begeleiding van de opvoeders. Alles voor een feest? is een vrolijk prentenboek met veel herhaling en dat spreekt doorgaans aan. Als het dan ook nog over verjaardag, feesten en vriendschap gaat en er is een vakkundig illustrator aan het werk, kan het niet meer stuk. Leuk feestje, zo'n boek.
Leeftijd: vanaf 3 jaar
Keywords: Feesten