Vooruit met de geit ! - Bonning, Tony, ....-; Hobson, Sally, ....- (Amsterdam : Zirkoon, 1999)
Drie geiten zijn aan het smikkelen van de heerlijke bieten van de boer. Die is daar niet zo blij mee en probeert ze weg te jagen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Wat denk je, wie zou het lukken om de geiten uit het veld te krijgen: de boze boer, de blaffende hond, het grote paard, de woeste koe, het stoere varken of... de kleine, bezige bij?
Recensie: Op een dag ontdekken de drie geiten van de boer het veld waarop de bieten groeien. Ze vreten een heel deel van het veld kaal. De boer probeert de geiten weg te jagen maar dit lukt hem niet. hij roept hulp in van de hond, het paard, de koe en het varken. Helaas het lukt hen allemaal niet. Totdat een kleine bij slimmer blijkt te zijn. De geiten zijn erg bang om door de bij geprikt te worden en verdwijnen. Gezellig voorleesboek voor kinderen vanaf ca. ij jaar. Op de tekeningen, die soms twee pagina's beslaan, is vrij veel te zien. De teksten zijn grappig en gericht op de doelgroep. Het blijft tot het laatst spannend of de boer de geiten van zijn land zal krijgen. Illustraties en teksten passen goed bij elkaar. Jammer dat de dieren niet allemaal natuurgetrouwe kleuren hebben. Wel is duidelijk dat wie niet sterk is slim moet zijn. Dankzij de keuze van het lettertype lijkt het net of de tekst met de hand is geschreven. Het boek kan ook klassikaal worden gebruikt. Kleurrijk kaft, stevig en uitnodigend.
Leeftijd: vanaf 3 jaar
Keywords: Boerderijen; Geiten