De Wonderlaars. - Simard, Rémy, ....-; Pratt, Pierre, ....- (Amsterdam : Zirkoon, 1997)
Hoe is de laars van Itali eigenlijk ontstaan? In dit sprookjesachtige verhaal leest u hoe alles begon met de grote voeten van het jongetje Pipo. Zijn voeten waren zo groot dat hij met hardlopen kon winnen zonder n stap te verzetten. En het ergste was dat ze alsmaar bleven groeien. Geld om steeds nieuwe schoenen te kopen, had zijn familie niet. Een goede fee kreeg medelijden met de jongen en gaf hem een paar prachtige rode laarzen cadeau. Als hij de laarzen steeds een beetje water gaf, zouden ze met zijn voeten meegroeien. Maar toen Pipo zijn laarzen aan Hector de Boeman moest afgeven en vervolgens de jaloerse Roberto ermee op de loop ging, liep het helemaal anders af. Dit wonderlijke voorleesverhaal is expressief gellustreerd door de gerenommeerde illustrator Pierre Pratt. De grappige details in elke prent garanderen uren kijkplezier.Recensie: Groot formaat prentenboek over het jongetje Pipo wiens voeten maar blijven groeien. Hij krijgt van een goede fee een paar rode wonderlaarzen
Die, als hij ze steeds een beetje water geeft, met z'n voeten meegroeien. Pipo maakt ze echter kletsnat zodat te groot worden en hij ze weggeeft. Na een aantal omzwervingen duikt n van de laarzen kletsnat en dus weer groter op bij Pipo's zus. Omdat hij toch te groot is voor Pipo gooit ze hem maar in zee. Daar vormt hij uiteindelijk het laarsvormige land Itali. Humoristisch prentenboek met duidelijke, weinig gedetailleerde illustraties in felle kleuren met zwarte contourlijnen waarin gespeeld is met de verhoudingen van de afgebeelde voorwerpen. De paginagrote illustraties ademen een zuidelijke sfeer en zijn tegenover een pagina met tekst afgedrukt. De tekst, die steeds begint met een grappig miniatuur, zal soms voor kleuters enige toelichting behoeven. De hoeveelheid tekst per pagina is wisselend. Zeer verzorgde uitgave gedrukt op beige papier met een uitnodigende omslag en titel. Het bevat elementen uit sprookjes en volksververhalen en is bruikbaar, ook in groepsverband.
Leeftijd: vanaf ca. 5 jaar
Keywords: Italië; Schoenen; Fantaseren