Sapperlottepietjes. - De Kockere, Geert, 1962-; Geerinck, Ann, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 1996)
Ubbe, geen gewone krokodil maar een jonge prins met een kroontje en een kanten kraagje, beleeft allerlei ondeugende avonturen in het paleis. Vaak is zijn vader, moeder of zus er de dupe van. Speelgoed verdwijnt, enveloppen van de koning worden geïllustreerd met allerlei tekeningen van Ubbe en de koning staat voor gek omdat hij niet van de glijbaan durft. Aardig prentenboek voor jonge kinderen die de ondeugende streken van Ubbe zeker zullen herkennen. Elke verhaaltje van vier pagina's heeft dezelfde opbouw: Ubbe haalt iets uit, iemand wordt daar min of meer de dupe van en Ubbe wordt gestraft met een opdracht of iets dergelijks (bv. zonder eten naar bed). Het taalgebruik is zodanig dat het boek prettig voorleest, ook al zul je als voorlezer wel eens iets aanpassen. De omkaderde illustraties (twee per rechterpagina) zijn kleurrijk, passen goed bij de tekst, maar vullen deze niet echt aan en verklappen soms ook al wat er gaat komen. Vanaf ca. 4 jaar.
Leeftijd: 4+
Keywords: Stout zijn; Avontuur