Ubbe. - De Kockere, Geert, 1962-; Geerinck, Ann, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 1994)
Recensie: Ubbe is een krokodillenprinsje. Met zijn vader, koning Bor, zijn moederkoningin Troela en Wiesje zijn zusje, woont hij in een groot paleis. Ubbe is een erg ondeugend krokodilletje. Sapperlottepietjes, (steeds terugkerend) wat verzint hij veel om te plagen. Deze plagerijen spreken zeer tot de verbeelding door de extreme gevolgen. En steeds moet Ubbe boeten voor de gevolgen. Negen 'stoutigheden' worden in korte verhaaltjes van eenregelige zinnetjes verteld. Hoogstens tien woorden per regel, gedrukt op de rechterpagina. Door woordkeus en stijl plezierig om te lezen. Op de linkerpagina een rechthoekig ingekaderde waterverftekening in felle kleuren. Deze simpele, naïef getekende karikaturen passen uitstekend bij de tekst. Elk verhaaltje wordt gescheiden door een lege dubbele pagina, waarop alleen het onderwerp in dikke, zwart-witte letters. De omslag toont de groene Ubbe in zijn slaapkamer. Vanaf ca. 5 jaar.
Keywords: Stout zijn