Leren over leven in loyaliteit : over contextuele hulpverlening. - Michielsen, May, ....-; Hermkens, Leen, ....-; Van Mulligen, Wim, ....- (Leuven : Acco, 2001)
I. UITGANGSPUNTEN 1. Contextuele hulpverlening in de praktijk 2. Ethiek als perspectief : een kleine filosofische bijdrage over de grondslagen van de contextuele therapie 3. Elementen van een toegewijde verbintenis II. ALGEMENE TOEPASSINGSGEBIEDEN 4. Passend geven en nemen: hulpverlening aan volwassenen die als kind geparentificeerd werden 5. Omgaan met emoties: kiezen voor relationele ethiek 6. Vertrouwen en betrouwbaarheid in partnerrelatietherapie Broers en zussen: een dynamische balans III. SPECIFIEKE TOEPASSINGSGEBIEDEN 8. Als de blik van de ander je bang maakt: hulpverlening aan verlegen mensen 9. Het verbroken vertrouwen hersteld: de behandeling van seksueel misbruik 10. Wanneer de relationele hulpbronnen droogstaan: een contextuele visie op verslaving 11. Zorg voor de context van de psychiatrische patiënt is preventie 12. Migrantenhulpverlening in contextueel perspectief
Keywords: Contextuele therapie; Hulpverlening -- Methodiek; Relatietherapie; Seksueel geweld -- Hulpverlening; Verlegenheid -- Contextuele therapie; Verslaving -- Hulpverlening