Manie en manische depressie. - Tanghe, Arnoud, ....-; Bollen, Elisabeth, ....- (Leuven : Garant, 2000)
Ongeveer drie procent van onze bevolking lijdt aan manie of manische depressie. Meer dan ooit wordt aangenomen dat deze stemmingswisselingen een biologische verankering hebben met een niet te onderschatten familiale aanleg. De gevolgen op psychosociaal, sociaal-economisch en existentieel gebied zijn groot. Ze kunnen zwaar ingrijpen op de kwaliteit van het leven van de patiënt en de familie. Maar een vroegtijdige diagnose -en daardoor een snelle, efficiënte behandeling -is mogelijk. Dit boek Iaat zien hoezeer de ziekte het leven kan verwoesten, zo ze niet gepast wordt behandeld. Maar meer nog toont het aan dat een volgehouden inspanning -met medicijnen en gesprek -het leven van de patiënt opnieuw zin kan geven. Getuigenissen van patiënten ondersteunen de hoop die dit boek biedt. Het is bestemd voor het grote publiek. (flaptekst)
Keywords: Manisch-depressieve psychose