Chronisch vermoeidheidssyndroom. - Bleijenberg, Gijsbert, ....-; Bazelmans, Ellen, ....-; Prins, Judith, ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2001)
Iedereen voelt zich wel eens moe, en gewoonlijk gaat die vermoeidheid na rust weer over. Vermoeidheid wordt pas een klacht of een reden om een hulpverlener te raadplegen als de moeheid een bron van zorg geworden is. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als de vermoeidheid blijft aanhouden en niet overgaat na rusten, of als de moeheid het uitvoeren van de dagelijkse taken verhindert. Ook kan het een bron van zorg geworden zijn. Omdat men bang is dat de vermoeidheid een teken van ziekte is. Chronisch vermoeidheidssyndroom gaat in op de problematiek van chronische vermoeidheid en hoe die kan worden vastgesteld met behulp van diverse meetinstrumenten en methoden. Ook komen de therapeutisch behandelingen aan bod.
Keywords: CVS (syndroom) -- Gedragstherapie