Cijfers. (Amsterdam : Zirkoon, 1990)
Prentenboek om de telvaardigheid bij jonge kinderen te ontwikkelen. Van pagina 2 t/m 11 geeft het boekje de cijfers 1 t/m 10, waarbij eenzelfde aantal voorwerpen in kleur wordt afgebeeld. Er volgen nog twee dubbele pagina's met respectievelijk 20 en 100 voorwerpen en een waarop de kinderen worden uitgenodigd zelf een aantal voorwerpen te tellen. Met dit boekje wordt alleen telvaardigheid bereikt, het brengt geen getals- en hoeveelheidsbegrip bij: van de kinderen wordt geen enkele rekenkundige activiteit verlangd, behalve de tellerijen op de laatste twee pagina's. Als ze al actief willen zijn, is natellen de enige mogelijkheid. Jammer is dat de paginanummering net een voorloopt op het aangeboden aantal voorwerpen op die pagina. Uiterlijk goed verzorgd boek: stevige omslag, handig formaat, fraaie kleurenprenten in realistische, heldere kleuren, het gebruik van voor jonge kinderen zeer herkenbare voorwerpen. Voor kinderen tot ca. 5 jaar.
Keywords: Cijfers; Telboeken