Vormen. (Amsterdam : Zirkoon, 1990)
Kleurrijk boekje waarin per dubbele bladzijde een aantal voorbeelden van een bepaalde vorm worden getoond. Het harde kaft in wit laat diverse kleurige fotovoorbeelden en in grote groene letters het woord 'vormen' zien. De voorbeelden in het boek zijn ook foto's met daaronder het woord afgedrukt. Heel herkenbaar voor jonge kinderen. Niet alles is op het niveau van de doelgroep: kompas, groepeerdriehoek etc. behoren niet tot hun vocabulaire. Ook is niet elke afbeelding een even duidelijk voorbeeld van de betreffende vorm. Daarom aan de moeilijke kant voor kinderen die nog in het stadium van het vormen leren zijn. Meer geschikt voor hen die deze materie al enigszins beheersen. Het boek is een deel uit de serie 'een ogenblikje op...' en bevat nog die andere deeltjes nl. kleuren, maten en cijfers. Onder begeleiding vanaf ca. 3 à 4 jaar.
Leeftijd: vanaf ca. 3 jaar
Keywords: Nederlands; Vormen