Leren voetballen : een spelgerichte en coöperatieve methode. - Goethals, Robert, ....-; Vansteenbrugge, Patrick, ....- (Gent : PVLO, 1997)
In dit werk wordt een spelgerichte methode voor voetbalonderricht voorgesteld. Op een geïntegreerde wijze wil het met aangepaste spelsituaties de verschillende componenten van het zo populaire voetbalspel bij de jongeren ontwikkelen. Om geleidelijk juiste wedstrijdacties tot stand te brengen, illustreren meer dan 200 spel- en 100 oefenvormen met talrijke schema's, hoe zowel spelinzicht als balbeheersing verruimd en verbeterd kunnen worden. Het grote aantal richtlijnen, suggesties en praktische tips bij de uitvoering inspireert de sportleraren en jeugdtrainers om een verantwoord leer-of trainingsprogramma samen te stellen en de gekozen spelvormen op een degelijke manier te leiden.
Keywords: Lichamelijke opvoeding; Voetbal