Het menselijk brein : neurofysiologie voor de gedragswetenschappen. - Craeynest, Pol, ....- (Leuven : Acco, 1999)
DEEL I : ALGEMENE STRUCTUUR EN WERKING VAN HET ZENUWSTELSEL 1. Inleiding 2. De cellen van het zenuwstelsel 3. De zenuwgeleiding 4. Beïnvloeding van de synapswerking 5. Randapparatuur van het zenuwstelsel 6. Werking van de zintuigreceptoren 7. Voeding en bescherming 8. Ontwikkeling van het zenuwstelsel DEEL II: DE VERSCHILLENDE ONDERDELEN EN HUN FUNCTIES 9. Bouw van de grote hersenen 10. Functionele gebieden op de cerebrale cortex 11. De basale kernen van het cerebrum 12. Het ruggenmerg 13. De kleine hersenen 14. De hersenstam 15. De tussenhersenen 16. Het autonome zenuwstelsel
Keywords: Hersenen -- Fysiologie; Neurofysiologie