Allemaal andersdenkenden : omgaan met cultuurverschillen. - Hofstede, Geert H., 1928- (Amsterdam : Contact, 2002)
INLEIDING 1. Cultuur: een ontdekkingsreis I. NATIONALE CULTUREN 2. Gelijker dan anderen 3. Ik, wij en zij 4. Man, vrouw en M/V 5. Wat anders is, is gevaarlijk 6. Piramides, machines, markten en families 7. Waarheid of deugd? II. ORGANISATIECULTUREN 8. Van modegril tot instrument III. GEVOLGEN 9. Ontmoetingen tussen culturen 10. Overleven in een multiculturele wereld Appendix: Onderzoek naar mentale programma's
Keywords: Cultuurverschillen; Go international; Interculturele communicatie; International office; Organisatiecultuur