3X3=9 : vermenigvuldigen is niet moeilijk. - Clemson, Windy, ....-; Clemson, David, ....- (Mechelen : Bakermat, 1996)
In dit aantrekkelijk en kleurrijk uitgevoerd boek worden de tafels van 1 t/m 12 op speelse wijze geoefend. Aan de hand van teloefeningen met herkenbare artikelen (kleurenfoto's van trommels, appels, sportschoenen enz.) proberen de auteurs de doelgroep, kinderen van 7 tot zo'n jaar of 10 niet alleen automatismes aan te leren maar ook inzicht te geven in dit noodzakelijke rekenonderdeel. Per twee naast elkaar liggende bladzijden wordt een tafel geoefend. Zelfcontrole vindt plaats aan de hand van een stevig uitgevoerde uitkomstkaart die aan een touwtje aan het boek hangt en over de getallen gelegd moet worden. De juiste antwoorden verschijnen in uitgestanste vakjes. Door het oplossen van puzzeltjes wordt de kennis nogmaals getoetst.
Leeftijd: 7+
Keywords: Rekenen; Rekenspelletjes