Truffels eerste winter. - Simmons, Jane, ....- (Amsterdam : Zirkoon, 2000)
Recensie: Truffel, het jonge konijntje, gaat met haar broertje Bram verstoppertje spelen in het bos. Alle andere dieren zijn bezig met de voorbereidingen voor de winter. Er hangt sneeuw in de lucht. Truffel kan Bram moeilijk vinden en ze worden overvallen door een sneeuwbui. Dicht tegen elkaar gekropen wachten ze tot de bui over is en dartelen ze daarna in de sneeuw. Dit prentenboek heeft paginagrote illustraties in aquareltechniek. De tekeningen bevatten weinig details, maar ze zijn wel sfeerbepalend. De korte tekst is in een groot lettertype gedrukt. Een prentenboek dat geschikt is voor kinderen vanaf ca. 4 jaar; op de basisschool is het in de lagere groepen te gebruiken als introductie op de winter. - C. van Spaandonk-Groenen
Leeftijd: vanaf 3 jaar
Keywords: Konijnen; Winter; Seizoenen-Weer