Vlindertje. - Tiourina, Svetlana, ....- (Mechelen : Bakermat, 2000)
Vlindertje, is een klein, vrolijk hondje dat ronddraaft met grote wapperende, flapperende oren, vandaar zijn naam. Hij heeft een droom: 'vliegen als een echte vlinder'. Als hij probeert te vliegen en daarbij zere pootjes en een bult op zijn kop oploopt, is zijn droom voorbij. Vlindertje is tevreden dat hij hard kan rennen. Heel invoelend en in mooie stijl worden de plannen, een echte droom en de beleefde werkelijkheid van het hondje verteld. Jonge kinderen kunnen zich daar heerlijk mee identificeren. Ook de opbouw van de spanning die zijn vergissing meebrengt, is heel invoelbaar. Rechts, in een omlijst kader, staan paginagrote acrylschilderingen zonder veel details. Op de linkerpagina boven of onder de tekst kleine afbeeldingen van de vlinders, bloemen en dieren die hij in zijn droom en in werkelijkheid ontmoet. De kleuren zijn heel apart en bijzonder mooi. Alles is geschilderd op een witte ondergrond. Voor- en achterin het boek zijn over de dubbele bladzijde grote oranje-rode vlinders geschilderd. Een zeer verfijnd prentenboek voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.
Leeftijd: 5+
Keywords: Fantaseren; Honden; Vliegen (werkwoord).