Voordat Varkentje Jan gaat slapen. - Fox, Christyan, ....-; Fox, Diane, ....- (Amsterdam : Zirkoon, 2000)
Recensie: Een bekende vraag is wat je wilt worden als je groot bent. In dit geval mijmert varkantje Jan 's avonds in bed wat hij wil worden: brandweerman, piloot, dokter, graafmachinebestuurder, coureur, kok, piraat, maar misschien ook wel heel wat anders. Vierkant uitvouwboek dat in de open- of uitvouwbare flappen het fantasiebeeld geeft van de zeven beroepen. Ieder beroep beslaat twee overlopende pagina's, uitgevoerd in steeds een andere sprekende basiskleur. De illustraties zijn royaal opgezet, eenvoudig van belijning (zwarte stift) en ingekleurd in effen frisse kleuren: zeer herkenbaar. De uitklapbare delen zijn functioneel, b.v. bij de graafmachine klapt de pagina naar beneden uit, bij het vliegtuig naar boven. De eenvoudige tekst is groot geschreven in zwarte dikbelijnde letters. Kartonnen kaft met in het oog springende omslagillustratie van een rose varken met z'n beertje (glimmend) tegen een (doffe) paarse achtergrond. Het binnenplat voorin is knalgroen vol met varkentjes in diverse beroepen. Een vrolijk uitklapboek voor peuters vanaf ca. 2,5 jaar. J.H.J.B. Boelens
Leeftijd: vanaf 3 jaar
Keywords: Beroepen; Varkens