De tuin van prinses Kamille. - Varley, Susan, ....-; Oram, Hiawyn, ....- (Amsterdam : Sjaloom, 2000)
Recensie: Om de verveling te verdrijven helpt prinses Kamille de tuinman in de paleistuinen. Omdat die zo enorm groot zijn, is het werk lastig. Kamille droomt van haar eigen tuin waar een plaatsje is voor alle leuke dingen die ze wenst te doen. Ze tekent een echte Kamille-tuin en krijgt toestemming om die met de tuinman aan te leggen. Als de Kamille-tuin klaar is, is het een plekje waar iedereen van de hofhouding graag vertoeft. De antropomorfe muizenpersonages zijn uitgesproken typetjes. Kamille is een muisje met een prinsessenkroontje maar ze is niet te beroerd om zich vuil te maken bij het werk. Ze tekent zelf het plan voor haar tuin en werkt ijverig mee om hem in orde te brengen. De tuin valt bij iedereen in de smaak. Dat is best leuk maar je vraagt je af of er op die manier nog een eigen plekje voor Kamille overblijft. Dit prentenboek is attractief door de charmante schilderijen maar het verhaal zelf teert op cliché's. De illustraties in waterverf bijgewerkt met pen zijn lieflijk. De overzichtsplaat van Kamilles tuin is als uitvouwblad drie pagina's breed. Om voor te lezen en te bekijken met kinderen vanaf ca. 4 jaar. - Ria de Schepper
Leeftijd: vanaf 5 jaar
Keywords: Helpen; Prinsen en prinsessen; Tuinen; Tuinieren