Tijd. - Tankel, Lara, ....- (Amsterdam : Zirkoon, 1995)
Dit boek is een allereerste aanzet tot het leren klok kijken door kinderen te laten ontdekken hoe de verschillende uren van de dag met hun dagelijkse bezigheden zijn verbonden. Bevat een klok met verstelbare wijzers. Boordevol vrolijke en duidelijke kleurenfoto's die benoemd en herkend kunnen worden. Kan op verschillende niveaus gebruikt worden.
Recensie: Educatief fotoprentenboek over het begrip tijd. In het voorplat en in alle stevige, van glanzend papier gemaakte bladzijden is een ronde uitsparing voor de klok met beweegbare plastic wijzers, die zich op het achterplat bevindt. Door middel van kleurrijke foto's - veelal in harde kleuren - worden handelingen/situaties uitgebeeld, die betrekking hebben op een dag uit het leven van een peuter/kleuter. Elke situatie beslaat een dubbele bladzijde: links bovenaan een klokje, rechts de grote (uitgespaarde) klok. Links de hoofdstuktitel, beschrijving van het uur en de situatie. Bij de foto's wordt de handeling beschreven of een vraag aan de lezer gesteld. Onderaan de bladzijden op een gekleurde ondergrond staan kleine foto's van voorwerpen, die met het beschreven onderwerp verwant zijn. Aantrekkelijk stevig prentenboek, dat met hulp van ouders/opvoeders aan kleuters van 4 à 5 jaar tijdsbesef kan leren. - A.H. Prade-Bijl.
Keywords: Kloklezen; Tijd; Tijd