Pre-therapie. - Prouty, Garry, ....-; Fracheboud, Jacques, ....-; Groenewoud, Hanny, ....-; Pörtner, Marlis, ....-; Van Werde, Dion, ....- (Maarssen : Elsevier Gezondheidszorg, 2001)
Inhoudsopgave Deel 1: De grondslagen van Pre-Therapie 1 Vormende ervaringen 2 Pre-Therapie en existentiële fenomenologie 3 De theorie van Pre-Therapie 4 Pre-Therapie in de praktijk 5 De theorie van de presymboliek 6 Nieuwe ontwikkelingen 7 Slotbeschouwing Deel 2: Pre-Therapie in het dagelijkse leven op een psychiatrische afdeling 1 Inleiding 2 Therapeutische beginselen 3 Het contactmilieu 4 Slotbeschouwing Deel 3: De verdere ontwikkeling van Pre-Therapie in Europa 1 De stap naar Europa 2 Het Pre-Therapieproject van Sint-Amandus 3 Individuele therapie 4 Groepstherapie 5 Pre-Therapie in het dagelijkse leven op de afdeling 6 Pre-therapeutische initiatieven in verschillende settings 7 Slotbeschouwing
Ondertitel op omslag : cliëntgericht werken met ernstig contactgestoorde mensen
Keywords: Psychotherapie; Rogeriaanse therapie