Tussen thuis en school : over contextuele leerlingbegeleiding. - Van Mulligen, Wim, ....-; Gieles, Piet H. F., ....-; Nieuwenbroek, Ard, ....- (Leuven : Acco, 2002)
Inhoudsopgave 1 De dynamische driehoek: ouders - kind - school 2 Loyaliteit 3 Loyaliteit onder druk 4 Gespleten loyaliteit 5 Onzichtbare loyaliteit 6 Overbelaste loyaliteit 7 Aanspraak maken op erkenning 8 De leerling in zijn context 9 Contextuele leerlingbegeleiding in de praktijk: een geval van faalangst 10 Contextuele leerlingbegeleiding in de praktijk: een verhaal over pesten 11 Meerzijdige partijdigheid 12 Erkennen 13 De dialoog 14 Risico's bij gescheiden ouders 15 De bijzondere situatie van allochtonen 16 Contextueel verwijzen
Keywords: Contextuele therapie; Leerlingbegeleiding