Bewegen en didactiek : theorie en praktijk. - Groels, Herman, ....-; Drayer, Harko, ....-; Meijerman, Ton, ....- (Groningen : Wolters-Noordhoff, 1985)
Bewegen en Didactiek: Theorie en praktijk stimuleert de toekomstige (vak)leerkracht zelfstandig een eigen leerroute uit te stippelen, uitgaande van de persoonlijke voorgeschiedenis. Het boek gaat in op alle leeftijdsgroepen van de basisschool en is opgebouwd uit vijf delen. Ieder deel bevat opdrachten die de student helpen het eigen leerproces inzichtelijk te maken. Het eerste deel behandelt stap voor stap de voorbereiding op de stage. Deel twee geeft informatie over kinderen in de basisschool en over het geven van bewegingsonderwijs aan die kinderen. Het derde deel schetst de voorbereiding van een standaardles, waarna deel vier ingaat op andersoortige lessen. Deel vijf ten slotte plaatst het bewegingsonderwijs in het perspectief van de totale basisschool.
Keywords: Bewegingsopvoeding -- Basisonderwijs