Praktijkboek onderbouw. - Groels, Herman, ....-; Drayer, Harko, ....-; Meijerman, Tom, ....- (Groningen : Wolters-Noordhoff, 2001)
Praktijk onderbouw is bedoeld voor pabo- en alo-studenten die in de toekomst les gaan geven aan kinderen van de onderbouw in de basisschool. Ook ervaren leerkrachten in het basisonderwijs kunnen uit dit boek veel tips en ideeën voor hun lessen opdoen. Uitgangspunt zijn de grondvormen van bewegen. Bij elke grondvorm wordt aan de hand van voorbeelden aangegeven hoe het bewegingsverloop is en hoe de leerkracht hierbij hulp kan verlenen. Fouten en hun correcties komen aan de orde, evenals veiligheidsaspecten en organisatie. Didactische aanwijzingen geven studenten de mogelijkheid zich verder in bepaalde onderwerpen te verdiepen. Bovendien worden leerdoelen van elke grondvorm vermeld. Waar nodig ondersteunen foto's en situatieschetsen de tekst.
Omslagtitel: Praktijk onderbouw.
Keywords: Bewegingsopvoeding -- Basisonderwijs; Bewegingsopvoeding -- Kleuteronderwijs